Θεραπεία στήθους (υγρής γέλης)

Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, έχετε πυρετό ή αισθάνεστε αδιαθεσία, ή νιώθετε έντονο, παρατεταμένο ή χρόνιο πόνο, επικοινωνήστε με έναν Επαγγελματία Υγείας.

Τα επιθέματα Lansinoh THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για 20 λεπτά τη φορά. Εάν θέλετε να τα επαναχρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε πως υπάρχει κενό 20 λεπτών μεταξύ των εφαρμογών. Συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας εάν δεν είστε σίγουροι τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

BPA ή δισφαινόλη-Α είναι μια βιομηχανική χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ορισμένων πλαστικών και ρητινών. Είναι ενδοκρινικός διαταράκτης με οιστρογόνο κυρίως δράση. Μελέτες έχουν συνδέσει το BPA με καρκίνο, κατάθλιψη, διαβήτη τύπου 2, καρδιακά προβλήματα και πολλές ακόμα ασθένειες. Το BPA μπορεί να είναι ειδικά επικίνδυνο στην εγκυμοσύνη, στη βρεφική και παιδική ηλικία – τόσο επικίνδυνο που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απαγορεύουν τη χρήση του BPA στην παραγωγή βρεφικών μπουκαλιών και άλλων προϊόντων. BPS ή δισφαινόλη S είναι μια εναλλακτική ουσία του BPA που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές ως πλαστικοποιητής για να αντικαταστήσει το BPA. Το BPS διαταράσσει τις ορμόνες και θεωρείται το ίδιο επικίνδυνος, παρ’ όλα αυτά προς το παρόν επιτρέπεται στην παραγωγή βρεφικών μπουκαλιών και παρόμοιων προϊόντων. Επειδή στη Lansinoh η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε πως το Lansinoh® Χειροκίνητο Θήλαστρο είναι χωρίς BPA και BPS.

Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Η θέρμανση πέραν του συνιστώμενου χρόνου μπορεί να καταστρέψει το Lansinoh® THERAPEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους. Είναι φυσιολογικό για τα επιθέματα να διασταλλούν καθώς θερμαίνονται στον συνιστώμενο χρόνο. Σε περίπτωση που τα θερμάνετε για περισσότερο και τα δείτε να φουσκώνουν σαν μπαλόνι, κλείστε κατευθείαν τον φούρνο μικροκυμμάτων, περιμένετε το επίθεμα να κρυώσει και με προσοχή πετάξτε το. Εάν το επίθεμα παρουσιάζει σημάδια παραμόρφωσης, πετάξτε το – επίθεμα που έχει υπερθερμανθεί ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

 

Μπορείτε να έχετε το TheraPearl επ’αόριστον στην κατάψυξη ή να το καταψύξετε για μικρή περίοδο. Κάποιοι από τους πελάτες μας το θέλουν κρύο και όχι παγωμένο γι’αυτό και το τοποθετούν στο ψυγείο.

 

Το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους μπορεί να μπει κατευθείαν από την κατάψυξη στον φούρνο μικροκυμμάτων και να θερμανθεί, προσέξτε όμως να μην το υπερθερμάνετε. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του επιθέματος πριν την εφαρμογή του καθώς η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και να το καταστρέψει.

 

Τα επιθέματα Lansinoh® THERA PEARL® επαναχρησιμοποιούνται και θα έχουν διάρκεια ζωής εφόσον τα προσέχετε. Η υπερθέρμανση πέραν της συνιστώμενης ώρας θα καταστρέψει το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους.

 

Όχι. Το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για 20 λεπτά τη φορά. Δεν προτείνουμε να σας πάρει ο ύπνος με θερμό ή κρύο επίθεμα πάνω σας.

Θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους ενώ θηλάζετε, γιατί θα περιορίσει την δυνατότητα της σωστής προσκόλλησης. Προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους πριν και/ή μετά το θηλασμό ή με το θήλαστρό σας κατά την άντληση.

 

Προτείνουμε να συμβουλευτείτε έναν Επαγγελματία Υγείας εάν το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους είναι κατάλληλο προϊόν για εσάς και για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε 1 Θεραπεία Στήθους δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δακτύλιος οδοντοφυΐας.

Όχι. Τα Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους επιθέματα δεν είναι σχεδιασμένα για χρήση σε ανοιχτές πληγές.

Οι πέρλες στα επιθέματα Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους είναι μη τοξικές και είναι από υπέρ-απορροφητικό πολυμερές.

Το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους είναι χωρίς BPA και φθαλικούς εστέρες.

Το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους δεν περιέχει λάτεξ.

Μπορείτε να πλύνετε το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους με απαλό σαπούνι, οινόπνευμα ή απορρυπαντικό αφήνοντάς το για 1 λεπτό.

Οι πέρλες θα αρχίσουν να αποσυντίθενται με τη χρήση. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και το Lansinoh® THERA PEARL® θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και όταν όλες οι πέρλες έχουν αποσυντεθεί.

Θα χρειαστεί να απορρίψετε το προϊόν εάν είναι τρυπημένο.

 

Θα ζεστάνετε τα επιθέματα σε φούρνο μικροκυμμάτων όχι για πάνω από 15 λεπτά και θα τα τοποθετήσετε γύρω και έξω από τα μαξιλάρια χοάνης του θηλάστρου ενώ αντλείτε το μητρικό σας γάλα, ασφαλίζοντάς τα με το κλιπ που βρίσκεται εξωτερικά στην μωβ θήκη.

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lansinoh® THERA PEARL® 3-σε 1 Θεραπεία Στήθους ως κρύα/ζεστή θεραπεία σε πόνους. Το Lansinoh® THERA PEARL® δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δακτύλιος οδοντοφυΐας. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να μασούν τα επιθέματα. Χρησιμοποιήστε το μόνο υπό την επίβλεψη ενήλικα.

Πάντα προτείνουμε να εξετάζετε τη θερμοκρασία του επιθέματος πριν την απομάκρυνσή του από τον φούρνο μικροκυμμάτων και σε περίπτωση που δεν θερμαίνεται ομοιόμορφα, ανακινήστε το για λίγο ώστε οι πέρλες να αναμειχθούν μεταξύ τους.

Λόγω του ελαστικού ιμάντα στη θήκη, το Therapearl® 3-σε 1 Θεραπεία Στήθους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα χειροκίνητα και ηλεκτρικά θήλαστρα.

Το Therapearl® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους είναι ένα μη τοξικό ζεστό ή κρύο επίθεμα γέλης που χρησιμοποιείται στην απαλοιφή του πόνου, του οιδήματος, του πρηξίματος, των γαλακτοφόρων πόρων ή της μαστίτιδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με το θήλαστρό σας ενώ αντλείτε το γάλα σας ώστε να ενθαρρύνει τη διέγερση ροής του και να βοηθήσει την γρήγορη ροή του γάλακτος.

Ναι. Εάν πάει κρέμα λανολίνης πάνω στο επίθεμα Therapearl® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους είναι εύκολο να καθαριστεί.

Το Therapearl® 3-σε 1 Θεραπεία Στήθους είναι το μόνο που προϊόν που παρουσιάζει τρεις χρήσεις σε ένα προϊόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρύα θεραπεία για τη θεραπεία/ανακούφιση του πρηξίματος, ζεστή θεραπεία για την ανακούφιση από τη μαστίτιδα και τους φραγμένους πόρους και τέλος ζεστό/χλιαρό ως βοήθημα κατά την άντληση με θήλαστρο για τη μείωση του χρόνου άντλησης.

 

Έρευνες δείχνουν πως ένα θερμό στήθος διεγείρει τη ροή του γάλακτος και την απλευθέρωσή του σε σχέση με ένα κρύο στήθος. Θερμαίνοντας το Lansinoh THERA PEARL® και τοποθετώντας το γύρω από τη χοάνη του θηλάστρου, η θερμότητα θα ενθαρρύνει την έκθλιψη του γάλακτος και θα διεγείρει τη ροή του.

Καθώς χρησιμοποιείτε τη μωβ θήκη, αποσπάστε τον ελαστικό ιμάντα και τοποθετήστε το γύρω από το μαξιλάρι χοάνης. Στερεώστε τον ελαστικό ιμάντα. Για να το βγάλετε, ξεκουμπώστε τοποθετώντας τα δάκτυλα δίπλα στο κούμπωμα και τραβήξτε το απαλά. Μην το τραβήξετε χωρίς να το σταθεροποιήσετε πρώτα με τα δάκτυλα.

Φραγμένος πόρος θεωρείται η περιοχή του στήθους όπου η ροή του γάλακτος εμποδίζεται. Ο πόρος της θηλής μπορεί να φράσσεται (γνωστή ως φυσαλίδα γάλακτος) ή το φράξιμο να ξεκινάει από τους γαλακτοφόρους αδένες. Ο φραγμένος πόρος συνήθως συμβαίνει σταδιακά και επηρεάζει μόνο το ένα στήθος. Η μητέρα συνήθως παρατηρεί ένα σκληρό εξόγκωμα στην γύρω περιοχή του στήθους όπου και το αισθάνεται ευαίσθητο, ζεστό, πρησμένο ή φαίνεται να είναι ερεθισμένο. Που και που η μητέρα θα νιώσει κάποια ευαισθησία ή πόνο, χωρίς να υπάρχει κάποια προφανής ένδειξη πρηξίματος. Η περιοχή που εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα μπορεί να μετατοπιστεί. Συνήθως αίσθηση πόνου υπάρχει πριν το τάισμα και λιγότερη ευαισθησία παρουσιάζεται μετά. Ο θηλασμός στην προσβαλλόμενη μεριά μπορεί να είναι επώδυνος ειδικά κατά την απελευθέρωση του γάλακτος (letdown). Συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα για τους φραγμένους πόρους, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί πυρετός (λιγότερο από 38.5°C). Οι φραγμένοι πόροι μπορεί επίσης να προκαλέσουν:

   • Η παραγωγή του γάλακτος από το στήθος που έχει προσβληθεί μπορεί να μειωθεί προσωρινά. Είναι απολύτως φυσιολογικό και ο θηλασμός/άντληση θα επαναφέρει τα πράγματα όπως ήταν πριν σε μικρό χρονικό διάστημα.

   • Περιστασιακά μπορεί η μητέρα να αντλεί παχύρευστο γάλα.

   • Μετά το πέρας του φραγμένου πόρου ή της μαστίτιδας, είναι σύνηθες η περιοχή να παραμένει ερεθισμένη για μια εβδομάδα μετά.

Οι φραγμένοι πόροι προκαλούνται από:

   • Υπερφόρτωση ή ανεπαρκή αφαίρεση του γάλακτος (λόγω λανθασμένης τοποθέτησης στο μαστό, βραχέος χαλινού γλώσσας ή άλλων ανατομικών θεμάτων, επώδυνων θηλών, υπερπαραγωγής, ταϊσμάτων που γίνονται γρήγορα, περιορισμένου χρόνου του μωρού στο στήθος, χρήση ψευδοθηλής κλπ.)

   • Σπάνιων ταισμάτων ή που παραλείπονται (λόγω επώδυνων θηλών, οδοντοφυΐας, κατάχρηση πιπίλας, πολυάσχολης μητέρας, επιστροφή στο χώρο εργασίας, μωρό που κοιμάται ξαφνικά περισσότερο, προγραμματισμού, απότομου απογαλακτισμού κλπ.)

   • Πίεση (λόγω σφιχτού στηθόδεσμου ή ρούχων, ύπνου σε πρηνή θέση κλπ.)

   • Φλεγμονής (από τραυματισμό, βακτηριακή μόλυσνης ή αλλεργίας).

   • Στρες, αναιμία, αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού

Οι πιο συνήθεις συμβουλές για τη θεραπεία των φραγμένων πόρων είναι η χρήση θερμότητας (με ζεστές κομπρέσες), το μασάζ, η ξεκούραση και το άδειασμα του στήθους (θηλάζοντας ή αντλώντας με θήλαστρο) και κάποιες φορές μπορεί να χρειαστούν αντιβιοτικά σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται εντός 12-24 ωρών ή εάν η μητέρα είναι πολύ άρρωστη. Τα επιθέματα Therapearl® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ζεστά απευθείας πάνω στο στήθος πριν και μετά το θηλασμό σαν κομπρέσα και μεταξύ των γευμάτων ή των αντλήσεων με θήλαστρο για ανακούφιση από τον πόνο και την φλεγμονή.

Η μαστίτιδα είναι μια φλεγμονή του στήθους που προκαλείται από απόφραξη γαλακτοφόρου πόρου, μόλυνσης και/ή αλλεργίας. Η μαστίτιδα είναι πιο συνήθης τις πρώτες 2-3 εβδομάδες μετά τον τοκετό αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και οποιαδήποτε στιγμή την περίοδο του θηλασμού. Μπορεί να παρουσιαστεί απότομα και συνήθως επηρεάζει μόνο το έναν μαστό. Συνήθεις συμβουλές για τη θεραπεία της μαστίτιδας είναι ή θερμότητα (ζεστές κομπρέσες), μασάζ, ξεκούραση και άδειασμα του στήθους (θηλασμός, άντληση με θήλαστρο) και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν αντιβιοτικά σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρούν εντός 12-24 ώρες ή εάν η μητέρα είναι πολύ άρρωστη. Τα επιθέματα Lansinoh THERA PEARL® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ζεστά απευθείας στο στήθος πριν και μετά το θηλασμό σαν κομπρέσα και μεταξύ των γευμάτων και των αντλήσεων με θήλαστρο για ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή.

Το σήμα CE στο προϊόν μας, δείχνει ότι κάθε Lansinoh® THERA PEARL® συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), για αυτόν τον τύπο ιατροτεχνολογικού προϊόντος. Αυτές οι απαιτήσεις καλύπτουν τομείς όπως η διαχείριση κινδύνου, ο ποιοτικός έλεγχος και η ασφάλεια.

Το Therapearl® μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο δέρμα, πρώτα όμως ελέγξτε τη θερμοκρασία πριν την εφαρμογή.

 

Το Therapearl® 3-σε-1 Θεραπεία Στήθους δεν σχεδιάστηκε για χρήση σε τραυματισμένες θηλές λόγω της τρύπας στο κέντρο του επιθέματος. Η HPA® Λανολίνη είναι κατάλληλη για τη θεραπεία των τραυματισμένων θηλών

.

 

Γύρω στην τρίτη ημέρα μετά τον τοκετό το στήθος της μητέρα μπορεί να πρηστεί αλλά ευτυχώς αυτό είναι μια προσωρινή κατάσταση. Ο συχνός θηλασμός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστεί το πρήξιμο, μπορεί όμως κάποιες φορές να είναι δύσκολο καθώς το μωρό μπορεί να έχει πρόβλημα με τη σωστή προσκόλληση λόγω του πρησμένου στήθους. To Latch Assist μπορεί να βοηθήσει ώστε να εξωθήσει τη θηλή προς τα έξω όταν χρειάζεται.

Ναι, μπορείτε να πλύνετε και να στεγνώσετε τη θήκη του Therapearl® 3-σε 1 Θεραπεία Στήθους μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας.

Ναι, το προϊόν είναι σχεδιασμένο να θερμαίνεται μέσα στο κάλυμμά του αλλά βεβαιωθείτε πως η θερμοκρασία είναι κατάλληλη πριν την τοποθέτησή του στο δέρμα σας!

 

 

Τον πρώτο καιρό του θηλασμού δεν είναι ασυνήθιστο να βιώσετε κάποιο πρήξιμο στους μαστούς όταν το γάλα αρχίζει να παράγεται. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται υπερφόρτωση. Το Lansinoh THERA PEARL® 3-σε 1 Θεραπεία Στήθους μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρύο για να βοηθήσει αυτή την κατάσταση.